divendres, 4 de gener del 2013

Paco Ibáñez i Josep Maria Terricabras ens conviden a atrevir-nos a pensar

Aquests dies estic llegint Atreveix-te a pensar, de Josep-Maria Terricabras (Ed. La Campana). El vaig sentir fa anys en una conferència, comentant un altre llibre que em va interessar molt en aquell moment, El segle primer després de Beatrice, d'Amin Maalouf. Des de llavors he anat seguint ambdós escriptors.
Una bústia a la cantonada Pg. St. Joan / Diagonal a
Barcelona s'afegeix a la proposta
Curiosa coincidència, Paco Ibáñez a La Contra de la Vanguardia del dia 27 de desembre, ens dóna un missatge similar: ¡Hay que atreverse a pensar!.

Aquests filòsofs, escriptors i savis ofereixen visions complementàries sobre la nostra capacitat intel·lectual, que a voltes desaprofitem, limitant-la només a algunes funcions que li són pròpies com la planificació o la lògica, i fins i tot aferrant-nos a idees (aquelles que en PNL anomenem creences limitants) que més enllà d'expandir el nostre Univers, ens el fan petit i dificultós. En Terricabras ofereix al seu llibre un enfocament de l'ús que fem del pensament, amb un seguit de pautes i reflexions per a obtenir un pensament rigorós en la vida quotidiana. En Paco Ibáñez ho fa des d'un punt de vista més retador, desafiant. I en els dos casos utilitzen experiències pròpies per al seu discurs, cosa que dóna fiabilitat i contundència al seu missatge.

Adjunto La Contra de Paco Ibáñez i us animo a llegir el llibre de Josep-Maria Terricabras. I a fer del 2013 un any on els pensaments siguin més amplis, nutritius i conscients.

http://www.lavanguardia.com/lacontra/20121227/54356645167/la-contra-paco-ibanez.html