dijous, 25 de juliol del 2013

Lectures per l'estiu

Llegir és una de les activitats que molts tenim en compte per passar bones estones a les vacances. Recuperar moments de tranquil·litat acompanyats d'un bon llibre, quin regal!

Abans de marxar a les meves, cosa imminent d'altra banda, vull deixar-vos tres suggeriments de llibres per si teniu ganes de llegir a la platgeta, a la muntanya o allà on passeu aquests dies.

  • Helen Palmer, El eneagrama. Un prodigioso sistema de identificación de los tipos de personalidad. Tot i que hi ha molts llibres que aborden l'eneagrama des de diferents vessants i potser aquest no és el més rigorós, des del meu punt de vista, és el primer que vaig llegir sobre el tema i el recordo com una atenta exposició que em va obrir tot un món de saviesa relacionada amb les personalitats. Pels que vulgueu aprofundir en el vostre autoconeixement.

  • Stefan Zweig, Momentos estelares de la humanidad. L'autor tria 12 moments històrics amb un pes important a l'evolució del nostre món (des de Napoleó fins a Dostoievski), i les converteix en delicioses miniatures literàries. "De vegades la història brilla com aigües torrencials seguint un curs fatal, o arremolina els aconteixements al caprici desordenat del vent": aquest és un breu fragment que ens dóna una petita pista de com són tractats els escenaris que descriu i re-immortalitza. 
  • Walter Riso, Desapegarse sin anestesia. Per a algunes tradicions espirituals, com per exemple el zen, l'aferrament o apego és una de les principals fonts del patiment humà. El Walter Riso ens ho explica d'una manera més "occidentalitzada", i com és habitual en aquest autor, simple i entenedora. Per saber una mica més, escolteu aquesta entrevista al programa L'Ofici de Viure: Manual per no morir d'amor

Gaudiu de l'estiu. A la tornada ens veiem (o ens llegim).